lördag 1 maj 2010

Salsasåsalsasåsalsås

Det här receptet gjorde jag till vickningen på Valborgsmäss.

Valborgssalsa
400 g körsbärsstomater skurna i bitar
1-2 dl finskuren bladpersilja
1 finhackad rödlök
½ tsk salt
½-1 tsk hel spiskummin
½ tsk salt
svartpeppar efter smak
2 msk olivolja

Börja med att rosta spiskummin på medelvärme, tills den ändrar färg en aning och doftar, i en stekpanna som helst ska vara av gjutjärn. Rör noga hela tiden och häll över färdigrostad spiskummin på en liten tallrik för att svalna. Krossa/mal spiskummin i en mortel. Blanda samtliga ingredienser och låt stå i 30 minuter för att samla smak. Servera exempelvis med majschips.

4 kommentarer:

  1. Chili i den där så är du hemma... :)

    SvaraRadera
  2. Galet god!!!
    /Sabine

    SvaraRadera
  3. Jag hade ett par finhackade jalapeno i men de kändes inte. Därför uteslöt jag dem i mitt recept. Naturligtvis kan man ha i både koriander, chili och lime etc om man vill.

    SvaraRadera
  4. Salsasåsa, såsasalsa (låna salsa soca låtens melodi). Låter gott!

    SvaraRadera